Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zákonu sa smeje do očí: Mladík spáchal 73 trestných činov!

James Gelling je nepoučiteľný Zobraziť galériu (2)
James Gelling je nepoučiteľný

SOUTHPORT - Dvadsaťtriročný James Gelling je majstrom v porušovaní zákona. Za svoj krátky život už stihol spáchať 73 trestných činov a zapísal sa tak na listinu najhorších kriminálnikov Veľkej Británie.

Angličana doteraz odsúdili 40-krát; okrem iného za krádež, vlámanie či napadnutie. Naposledy si odsedel dvanásť týždňov kvôli tomu, že zaútočil na svoju bývalú priateľku.

Pohár trpezlivosti predstaviteľov britskej polície už ale pretiekol a pre recidivistov, akým je Gelling, požadujú prísnejšie tresty. "O zákony sa vôbec nestará, je mu jedno, ako ho vnímajú druhí. Dlhší trest odňatia slobody a prísny program prevýchovy by boli určite lepším riešením ako pártýždňový pobyt vo väzení," uviedol nemenovaný člen Liberálnych demokratov za mesto Southport, z ktorého Gelling pochádza.

Mladík začal s trestnou činnosťou ako trinásťročný, keď ho za krádež a napadnutie odsúdili na osemnásť mesiacov v nápravnom zariadení pre mladistvých. Odvtedy porušil zákon vyše 70-krát.

Tento týždeň zverejnené štatistiky odhalili, že takmer dve tretiny usvedčených kriminálnikov, ktorí spáchali minimálne 15 trestných činov, sa vyhne väzeniu. Namiesto toho im udelia menšie tresty v podobe verejnoprospešných prác alebo peňažnej pokuty. Viac ako 4000 z nich ročne opustí súdnu miestnosť len s napomenutím.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu