Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V troch obchodoch IKEA v troch krajinách boli nastražené bomby

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - V troch obchodoch IKEA ležiacich v troch rôznych krajinách - v Belgicku, v Holandsku a vo Francúzsku - boli nastražené výbušniny alebo tam kvôli podozrivým balíčkom zasahovali pyrotechnici.

Podľa belgických úradov, ktoré dnes citujú miestne médiá, boli nálože vo všetkých troch štátoch podobné. Nálože alebo podozrivé balíky explodovali alebo boli objavené v obchodoch v belgickom Gente, holandskom Eindhovene a vo francúzskom meste Lomme.

Obchodom v Gente v pondelok okolo 18:00 otriasli prakticky v rovnakom čase dve malé explózie. Nálože boli umiestnené pod paletami s tovarom. Jeden zamestnanec a jeden člen ochranky boli ľahko zranení. Škody sú ale len obmedzeného rozsahu. Obchod bol okamžite evakuovali. Kto tam výbušniny nastražil, ani aký bol jeho motív, sa zatiaľ nevie.

Podobné udalosti sa odohrali aj v Holandsku a vo Francúzsku. V Eindhovene pyrotechnici v pondelok večer krátko pred polnocou zlikvidovali podozrivý balíček potom, čo už predtým bol obchod evakuovaný kvôli výbuchu v jednom z odpadkových košov. Holandská pobočka IKEA podotkla, že nemá informácie o nejakej hrozbe, ktorá by voči spoločnosti mohla byť zacielená. Firma tak zatiaľ hovorí o "incidente" a nie je podľa nej dôvod k posilneniu bezpečnosti pobočiek.

Výbušniny boli podľa žalobcu z Gentu objavené aj v obchode vo francúzskom Lomme, aj keď tu belgické médiá nezmieňujú bližšie podrobnosti. Polícia teraz skúma, či a prípadne aké spojenie existuje medzi jednotlivými prípadmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu