Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chirurg znetvoril žene oko a tvár, vysúdila 7 miliónov!

Penny pred a o po operácii
Penny pred a o po operácii (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN/BRATISLAVA - Obchodníčka zažalovala plastického chirurga za to, že sa rozhodol "hrať na Boha" s jej životom. Le Roux Fuorie sa pri Penny Johnsonovej odhodlal k experimentálnej chirurgii počas faceliftingu, ktorá spôsobila poškodenie nervov na pravej strane tváre. Súd jej ako náhradu škody v pondelok priznal približne 7 miliónov eur.

"Účinky poškodenia nervov na žiadeteľku sú zničujúce. Dokonca jej vlastné deti sa sťažujú na jej znetvorené oko," povedal na prechádzajúcom pojednávaní právnik ženy, ktorá do operácie v roku 2003 pracovala ako finančná a IT konzultantka.

Johnsonová vypovedala, že pre neustále zášklby v oku nespí a nedokáže myslieť na nič iné. Kvôli zničenej tvári musela prejsť z vrcholového postu do administratívy a prišla tak o podstatnú časť peňazí. 

Fourieho právnik priznal zodpovednosť za chybu, ale sumy, o ktoré mala prísť Johnsonovej spoločnosť kvôli strate lukratívnych zmlúv považuje za nereálne a klamlivé. Stroskanie podnikania podľa neho nesúviselo so zraneniami, ale obchodnými a hospodárskymi dôvodmi. 

Počas jej neprítomnosti, spoločnosť riadil jej manžel Peter, pomerne úspešný podnikateľ, s ktorým teraz spoluvlastní inú firmu.

V  pondeľňajšom rozhodnutí sudca povedal, že Johnsonová bola predtým iste šťastná a neobyčajne úspešná žena s plnohodnotným rodinným a spoločenským životom. Kvôli nedbanlivosti chirurga jej zostali vážne následky, ako fyzické tak aj psychické, a trpí úzkosťami a depresiou.

Žalobca uviedol, že žena je teraz úplný iný človek a ani jej manželstvo už nie je to, čo bývalo. 

Súd nakoniec žene za psychickú aj materiálnu ujmu pririekol sumu 6 190 884,92 libier. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu