Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Botox z internetu: Zmrzačila si tvár a z pier má balóny!

Zobraziť galériu (2)

SYDNEY/BRATISLAVA - Riskantné vstrekovanie botoxu z internetu môže viesť k znetvoreniu tváre a iným ochoreniam, varujú lekári. Príkladom je Austrálčanka, ktorá trpí strašnými a bolestivými vedľajšími účinkami, kvôli ktorým musí brať antibiotiká. Následky môžu byť pre ženu trvalé.

Austrálčanka, ktorý si neželala byť menovaná, uverejnila odvážne fotografie s opuchnutými perami a infikovanými škvrnami na tvári po tom, čo jej priateľ vstrekol botox, ktorý si zakúpila on-line.

Experiment s výplňou určenou pre pery dopadol katastrofálne, pretože sa jej o dva týždne abnormálne zväčšili. Abscesy na tvári sa objavili po šestich týždňoch od injekcie.

Tridsiatnička, ktorú teraz liečia antibiotikami, požiadala o publikovanie snímok v rámci verejného varovania. V tejto fáze liečby ešte nie je jasné, či sa plne zotaví. 

Podľa prezidentky asociácie kozmetických psychológov Gabrielle Caswellovej je znepokojujúce, že na zámorskej webovej stránke ponúkajú  "lieky" ako Botox a "dermálne výplne", ktoré bývajú častokrát balené neodborne a nehygienicky. Spotrebitelia tak riskujú obludné výsledky a trvalé zjazvenie.

"Verejnosť by si mala uvedomiť, že látka, ktorú si zamýšľa kúpiť on-line, nemusí byť sterilná (s potenciálom spôsobiť ťažkú infekciu), alebo v horšom prípade môže ísť o toxickú zmes niečoho neidentifikovateľného, ​​ktorá povedie v dlhšom horizonte k chorobe, zjazveniu alebo deformácii," povedal Caswellová.

V Austrálii kozmetické prípravky ako je botulotoxín a kožné výplne možno dostať iba na predpis. Preto, ak niekto tieto látky nakupuje alebo do krajiny dováža, môže sa dopúštať ilegálnej činnosti. 

Medzinárodné laboratórium v súčasnosti analyzuje zložky v látke, ktorú si zakúpila zmrzačená žena. Odkazom pre ostatných zostáva: V prípade, ak chcete kozmetické ošetrenie, treba sa obrátiť na registrovaného odborníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu