Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kňaz pôsobil v organizácii na podporu pedofílie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

AMSTERDAM - Predstavený kongregácie saleziánov v Holandsku potvrdil, že jeden z jeho podriadených kňazov bol členom správnej rady organizácie propagujúcej pedofíliu. Saleziánsky predstavený Herman Spronck informoval, že kňaz bol aktívny v organizácii Martijn. Tá sa síce v Holandsku neteší dobrej povesti, no nie je ilegálna.

"Samozrejme, že to odmietame a dištancujeme sa od jeho osobnej iniciatívy," povedal Spronck. "Členstvo v takej organizácii nie je v súlade s étosom saleziánskeho rádu," zdôraznil predstavený.
      
Televízna stanica RTL Nieuws, ktorá o prípade informovala ako prvá, však priniesla rozhovor s oboma kňazmi - Spronckom a dotyčným kňazom, 73-ročným "otcom Van B." - v ktorom sa obaja zastávajú pedofilných vzťahov.
      
"Spoločnosť si myslí, že tieto vzťahy sú škodlivé. Ja nesúhlasím," povedal Van B., ktorý pôsobil v organizácii Martijn v období rokov 2008 až 2010, kedy zatkli jej zakladateľa za údajné prechovávanie detskej pornografie. Prípad ešte stále nie je uzavretý.
      
Saleziánsky predstavený v rozhovore poznamenal, že formálne vždy tvrdí, že každý má dodržiavať zákon. "Ale tieto vzťahy nemusia byť nevyhnutne škodlivé."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu