Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Thajsku chytili dvojicu Čechov, ukradli 74 miliónov!

Josef Blažek a Rudolf Tesárek
Josef Blažek a Rudolf Tesárek

PRAHA/VIEDEŇ/BANGKOK - V Thajsku bola zatknutá dvojica Čechov, ktorí v januári roku 2008 pri Hořiciach ukradli 74 miliónov českých korún z auta bezpečnostnej agentúry. Informovala o tom dnes agentúra APA.

Podľa rakúskej tlače dvojica, na ktorú Krajský súd v Hradci Králové vlani v novembri vydal medzinárodný zatykač, pomohol vypátrať styčný dôstojník rakúskeho kriminálneho úradu v Thajsku. Obaja zatknutí majú byť vydaní do ČR. České ministerstvo zahraničia informácie o zadržaní občanov zisťuje, povedal jeho hovorca Vít Kolář.


Muži boli zadržaní v meste Pattaya, ktoré je jedným z najnavštevovanejších turistických centier v Thajsku. Podľa APA tam zjavne od svojho zmiznutia žili.


Podľa rakúskych novín úrady priviedla na stopu hľadaných mužov tehotná priateľka jedného z nich.
Josef Blažek a Rudolf Tesárek boli skôr v Českej republike odsúdení na desať rokov väzenia. Odpykali si však iba rok, pretože bývalá ministerka spravodlivosti Daniela Kovářová podala sťažnosť pre porušenie zákona a obom páchateľom výkon trestu prerušila. Nový minister spravodlivosti Jiří Pospíšil ale vlani v auguste zobral sťažnosť späť a súd vydal príkaz na ich zatknutie prostredníctvom eurozatykača a aj medzinárodného zatýkacieho rozkazu. Polícia však ani jedného z mužov nenašla.


Blažek a Tesárek pred súdom obžalobu odmietli a tvrdili, že s prípadom nemajú nič spoločné. Obaja tiež spochybnili výpoveď údajného komplica Milana Horycha, ktorý sa k podielu na krádeži priznal a od súdu odišiel s päťročným trestom.
Blažek a Tesárek priateľmi z posilňovne a boli trestaní za podvod a ublíženie na zdraví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu