Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zlý vtip?! Za lúpež dostal mladík pokutu 1 cent!

Leslie mal obrovské šťastie a vyviazol len so zanedbateľnou pokutou
Leslie mal obrovské šťastie a vyviazol len so zanedbateľnou pokutou

OXFORD - Mladíkovi, ktorého polícia usvedčiai z vlámania sa do ateliéru v oxfordskej mestskej časti Cowley, súd namiesto toho, aby ho poslal za mreže, udelil pokutu v hodnote 1 pence (približne jeden cent).

Dvadsaťdeväťročného Michaela Leslieho zatkli po tom, ako sa vzorka jeho DNA zhodovala s krvou, ktorú našli na mieste, kde dovtedy neznámy páchateľ zanechal ukradnutý laptop a šekové knižky. Mladík bol už predtým odsúdený za dve predošlé lúpeže a dokopy mu hrozil trest vo výške troch rokov.

Keď sa ale prokurátori dozvedeli, že Leslie sa ku spáchaniu poslednej lúpeže neprizná a na súde bude tvrdiť, že síce do ateliéru vnikol násilím, ale vo vnútri zaspal, rozhodol sa ho obviniť iba zo spáchania priestupku.

Objavili sa taktiež informácie, že sa žalobcovia chceli vyhnúť nákladnému procesu. V každom prípade to Lesliemu pomohlo a zo súdnej siene odkráčal nie v putách, ale na slobodu a s pokutou, ktorá vyvoláva úsmev na tvári. Rozhodnutie súdu označil tento týždeň jeden z okradnutých umelcov ako "vtip".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu