Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nemecká polícia naháňala českého lupiča, zasahoval aj vrtuľník

ilustračné foto
ilustračné foto

ZWICKAU - Po divokej naháňačke s nemeckou políciou bol v piatok v Sasku zadržaný Čech (39), v ktorého aute sa po zásahu údajne našiel bližšie nešpecifikovaný lup.

Do akcie bol nasadený aj policajný vrtuľník, uviedol dnes nemecký server freiepresse.de.

V piatok okolo piatej hodiny popoludní zastavila cestná kontrola v saskom meste Zwickau v blízkosti českých hraníc vozidlo značky Ford Focus. Český vodič však podľa freiepresse.de nečakane šliapol na brzdu a spôsobil tak dopravnú nehodu. Bez toho aby sa vraj staral o spôsobenú škodu, otočil vozidlo a uháňal preč z mesta.

Ford začali vzápätí prenasledovať dve policajné vozidlá. Do akcie bol nasadený aj policajný vrtuľník. Krátko pred diaľničným výjazdom Plauen sa prenasledované auto konečne podarilo zastaviť. Čech podľa polície údajne pri strete poškodil dve vozidlá. Policajt (28) navyše utrpel ľahké poranenia. Počas zákroku vznikla podľa servera freiepresse.de škoda asi 10 tisíc eur.

Po zrážke vyskočil vodič z vozidla. Policajti ho dobehli a premohli až na diaľničnom parkovisku v Neuensalz. Vodič aj jeho spolujazdkyňa boli potom predbežne zadržaní. V ich vozidle sa tiež podarilo nájsť rozsiahly lup. Vyšetrovanie prípadu teraz prevzala nemecká kriminálna polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu