Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Znásilnili ma rukami, tvrdí reportérka

Lara Loganová
Lara Loganová

NEW YORK - Reportérka americkej televíznej stanice CBS News, ktorá sa vo februári stala obeťou sexuálneho útoku zo strany rozvášneného davu v egyptskej Káhire, prvýkrát verejne prehovorila o strašlivom zážitku.

Tridsaťdeväťročná zahraničná korešpondentka Lara Loganová uviedla, že bola presvedčená o tom, že zomrie keď videla ako sa na ňu rúti dav približne dvesto ľudí. Počas útoku, ktorý podľa Loganovej slov trval štyridsať minút, ju skupina násilníkov bila, štípala a roztrhala jej šaty.

Pre denník New York Times povedala, že "muži ju znásilnili rukami". "Čo ma úplne odrovnalo bolo to, akí boli bezcitní a nemilosrdní. Mali radosť, keď videli ako trpím. Moja bolesť ich vyburcovala k ešte väčším násilnostiam."

Spravodajkyňu a jej televízny štáb zachránila až skupina žien a egyptských vojakov, ktorí jej prišli na pomoc. Reportérka okamžite po útoku odletela späť do Spojených štátov a niekoľko dní sa ukrývala vo svojom dome vo Washingtone, ktorý strážila ochranka.

Loganová, ktorá sa tento mesiac vrátila do práce uviedla, že čoskoro plánuje odísť do Afganistanu a ďalších vojnových oblastí.



Lara Logan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu