Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V Misuráte zahynuli dvaja novinári, ďalší dvaja sa zranili!

Tim Hetherington
Tim Hetherington

MISURÁTA - Dvaja západní novinári zahynuli a dvaja utrpeli zranenia pri stredajšom granátovom útoku v obliehanom líbyjskom meste Misuráta.

Prvou obeťou útoku sa stal známy britský fotoreportér a filmár Tim Hetherington. Podľa televíznej stanice BBC bol 41-ročný novinár členom skupiny fotografov, ktorá sa pohybovala po meste s povstalcami a stala sa terčom mínometného útoku na ulici, cez ktorú vedie frontová línia. Podľa CNN zaútočili vládne sily na raketový pohon.

Krátko po Hetheringtonovi podľahol zraneniu mozgu aj 41-ročný americký fotograf s nemecko-gréckymi koreňmi Chris Hondros, ktorý pracoval pre agentúru Getty Images a mal sa ženiť.

Telá Hetheringtona a Hondrosa previezla z Misuráty do povstaleckej metropoly Benghází na východe Líbye loď Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM), ktorá z mesta evakuuje civilistov. Ďalší dvaja novinári, ktorí pri útoku utrpeli zranenia zatiaľ zostávajú hospitalizovaní v nemocnici v Misuráte, informovala HRW.

Pri stredajších útokoch jednotiek líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího zahynulo v obliehanej Misuráte sedem civilistov a ukrajinský lekár, ktorý žil v Líbyi, 120 ľudí utrpelo zranenia. Tretie najväčšie líbyjské mesto je poslednou veľkou baštou povstalcov na západe krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu