Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Peklo mladej novinárky (21): V Egypte ju znásilnil dav mužov!

Natasha Smithová zažila v Egypte peklo
Natasha Smithová zažila v Egypte peklo (Zdroj: amren.com)

KÁHIRA - Profesia novinára vie byť niekedy poriadne nebezpečná. Minulý týždeň sa o tom presvedčila mladá britská novinárka, ktorú v egyptskom metropole Káhira napadol dav rozvášnených mužov. V čase vyhlásenia mena prvého demokraticky zvoleného prezidenta ju vyzliekol a násilne obchytkával. Ženu zachránili jej spolupracovníci.

Natasha Smithová (21) v Egypte natáčala dokument o ženských právach a ich zneužívaní. V čase, keď bola napadnutá, ale v službe nebola. Na káhirské námestie Tahrír sa prišla v sprievode dvoch mužov dohliadajúcich na jej bezpečnosť pozrieť na vyhlásenie výsledkov prvých demokratických prezidentských volieb.

"Všetci sa smiali, jasali a oslavovali víťazstvo Moslimského bratstva Muhammad Mursí. Nebo ožiaril ohňostroj, bola to nezabudnuteľná scéna," opísala Smithová atmosféru na námestí.

Zrazu sa ale všetko zvrtlo. "Muži ma začali obchytkávať. Stovky mužov ma ťahali preč. Kopali do mňa, kričali. Dotlačili ma k takej malej plošine, vzali mi kameru aj ruksak. Potom mi z tele strhávali šaty, vyzliekli ma úplne donaha. Boli ako zvieratá. Roztiahli mi údy a pohadzovali ma dookola. Škriabali a tlačili mi prsia a pchali do mňa svoje prsty všetkými spôsobmi. Nahú ma ťahali po špinavej zemi a ťahali za blond vlasy."

Smithová neskôr pochopila, ju zrejme dav považoval za špiónku. Armáda totiž po minuloročnom zvrhnutí prezidenta Husního Mubaraka Egypťanmi varovala, že v krajine zosilnejú cudzí agenti svoju činnosť.

Nakoniec prišla sanitka, ktorá Natashu odviezla do zdravotníckeho stanu. Dav sa dobíjal aj do neho, ale pracovníci vo vnútri ho zatarasili stoličkami. Reportérke sa podarilo dostať von v preoblečení za muža, napísal server Novinky.cz.

Smithová nie je prvá západná novinárka, ktorú napadol rozdivočený dav v Egypte. Počas vlaňajších nepokojov zaútočili desiatky mužov na novinárku americkej televízie CBS News Laru Loganovú. Podľa jej slov ju "dav znásilnil rukami".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu