Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na dievča (15) si sadol, chytil za prsia a znásilnil

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Pätnásťročná tínedžerka, ktorá sa na istej newyorskej psychiatrickej klinike liečila kvôli emocionálnym problémom, ešte donedávna prežívala dni plné hrôzy. Jeden zo spolupacientov ju totiž znásilnil.

"Keď mi dcéra povedala čo sa stalo, bolo to akokeby mi niekto vrazil nôž do srdca," povedala matka obete Patricia Watsonová. "Nemocnica zlyhala. Mala ju chrániť, ale neurobila tak."

Dievčatino trápenie sa však zďaleka neskončilo, pretože ešte stále je ubytovaná na oddelení, kde k znásilneniu došlo. "Keď je na izbe alebo v sprche, dostáva záchvaty paniky. Mali ju premiestniť už dávno do iného zariadenia," uviedla Watsonová.

Podľa dcérinej výpovede sa páchateľ v noci 9. marca vkradol do jej izby keď spala. Sadol si na ňu tak, aby nemohla utiecť. Začal jej obchytkávať prsia. "Stiahol si nohavice aj spodnú bielizeň. Bránila som sa ale premohol ma," povedala dievčina prokurátorovi.

Chlapca dva dni po tom obvinili zo znásilnenia. Napriek tomu však i ďalších niekoľko týždňov ostal na tom istom oddelení ako jeho obeť, čo Watsonovej psychický stav ešte viac zhoršilo. Matka sa preto rozhodla súdiť s mestom a žaluje ho o 20 miliónov dolárov (cca 14,2 milióna eur).

Útočník momentálne čaká na rozsudok, hrozí mu jeden rok v nápravnom zariadení pre mladistvých. Hovorkyňa kliniky uviedla, že "sa vecou zaoberajú a spolupracujú s políciou na vyšetrovaní prípadu".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu