Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pedofilný mladík zneužil 5 detí, chcel by podmienku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ZLÍN - Poriadny strach z väzenia má pravdepodobne Pavel (19) zo Zlína. Mladík, ktorý má podľa odborníkov rysy agresívnej pedofílie a odsúdili ho za zneužitie piatich detí, žiada od súdu podmienečný trest.

Všetko začalo v lete 2009, napísal portál denik.cz. Len sedemnásťročný Pavel si na odľahlom mieste vyčíhal školáčku (10) a vyzliekol sa pred ňou. Dievčatku sa však podarilo z jeho zovretia vytrhnúť a ujsť. O päť mesiacov neskôr opäť podľahol svojim pudom a chlapčekovi (9) nahovoril, že hľadá svojho kamaráta. Vylákal ho za garáže, kde ho začal obchytkávať a žiadal od neho "protislužbu". Aj tentokrát sa dieťaťu podarilo ujsť. Toto isté sa prihodilo aj s jedenásťročným dievčaťom.

Menej šťastia mali dvaja chlapci počas minulého leta. Pavel ich vylákal na opustné miesto. Staršieho (7) z nich chytil a znásilňoval. Mladší sa na šokujuci čin musel pozerať. Keď ho policajti vypátrali, Pavel nič netajil. Znalci, ktorí ho preskúmali, uňho zistili znaky pedofílie s prvkami sexuálnej agresivity. Jeho pobyt na slobode by bol podľa nich mimoriadne nebezpčný a bez liečby by sa mohol "vypracovať" na pedofilného sadistu.

Paradoxne, podľa mladíkovho obhajcu uňho zistili aj "vysoké morálne hodnoty," ktoré má a pre ktoré niesol rozsudok veľmi ťažko. Má aj samovražedné tendencie, čo by mohlo viesť k tomu, že si za mrežami vezme život. K jeho pohode by určite neprispel ani známy fakt, že väzenie nie je k pedofilom práve najpriateľskejšie. Vhodným trestom pre Pavla by údajne bola podmienka. "Lieči sa totiž dobrovoľne, viedol riadny život a činy spáchal vo veku, blízkom mladistvému veku," argumentuje právnik, ktorý ho zastupuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu