Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Sudca mal byť "sťatý", pedofila pustil na slobodu!

Sudca Douglas Field
Sudca Douglas Field

SWINDON - Anglické súdnictvo čelí nevídanému škandálu. Jeden z uznávaných sudcov mal byť totiž opitý práve vo chvíli, keď vyhlasoval rozsudok nad mužom obvineným z pedofílie.

Tvrdí to matka osemročného dievčaťa, ktoré mal obvinený zneužiť. Douglas Field (63) kvôli požitiu alkoholu vraj zabudol a úplne vynechal počas pojednávania ďalšie dva body obžaloby. Keďže sa porota dlho nevedela dohodnúť na verdikte, prikázal jej, aby údajného pedofila (55) pustili na slobodu.

Žena Úradu pre súdne sťažnosti poslala list, v ktorom uviedla, že "Field bol pod vplyvom alkoholu". Predstaviteľ britskej justície mal taktiež podľa nej nakrivo nasadenú parochňu, čo ju len usvedčilo v jej domnienke.

Prípad sa stal ešte v júni minulého roka. Sudca sa mal v spomínaný deň zúčastniť slávnostného obeda neďaleko súdnej siene len hodinu predtým, ako sa začal posledný deň procesu. Matka tvrdí, že v miestnosti, kde sa oslava konala, videla na stoloch "minimálne desať fliaš od vína".

"Pán Field nám pred začiatkom pojednávania povedal, že sa pravdepodobne zdrží na obede. Mal veľmi dobrú náladu, ktorá sa ale po návrate na súd rapídne zmenila. Jeho tvár bola červená a vyzeral unavene," stálo v sťažnosti matky. Kompetentné úrady začali vyšetrovanie a sudcovi udelili dočasný zákaz činnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu