Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Škandálny rozsudok: Obeť (13) zviedla pedofila!

Pedofil Barnes vyviazol s podmienkou Zobraziť galériu (2)
Pedofil Barnes vyviazol s podmienkou

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličan David Barnes (24) nabádal tínedžerku, aby sa pred ním cez webkameru vyzliekala a predvádzala rôzne intímnosti. Napriek tomu, že polícia u zvrhlíka našla aj vyše 600 obrázkov a videí s detskou pornografiou, sudca rozhodol, že dievčina ho zviedla a mladík vyviazol len s podmienkou. Verdikt pobúril a nahneval verejnosť.

David sa priznal k 17 obvineniam z tvorby nemravných obrázkov a podnecovania dieťaťa k účasti na sexuálnej aktivite. Na jednej snímke, ktorú si stiahol z internetu, bolo dokonca 5-ročné dievčatko v putách. Ale keď predstúpil pred sudcu Petra Foxa, odišiel so 4 mesiacmi podmienečne a dvojočnou skúšobnou dobou, plus dostal 300 hodín verejnoprospešných prác.

"Bol to hrozný šok pre vašu matku, otca a babičku a tých, ktorí vás poznajú. A navyše je tu váš akt cez internet s 13-ročnou. Akceptujem, že vás zviedla," povedal mladíkovi sudca, ktorý si je vedomý toho, že jeho verdikt môže pôsobiť "prinajmenšom zmätene".

"Trinásťroční majú byť chránení, samozrejme, že sú to ešte deti. Intelektuálne, eticky a právne, toto dievča, alebo niekto v jej veku, nemohlo byť na rovnakej úrovni ako muž v dvadsiatke. Nikto, kto má trinásť, nemôže byť reálne obvinený zo zvádzania človeka v tomto veku. Považujeme sudcov výrok za nepochopiteľný," povedal rozhorčený hovorca národnej asociácie obetí.

Sudca vyvolal podobné pobúrenie pred tromi rokmi, keď oslobodil 40-ročnú ženu, ktorá mala sex so 14-ročným chlapcom po tom, čo uviedla, že ju tínedžer zviedol. Odvolací súd neskôr určil, že trest bol príliš zhovievavý a odsúdil ju na jeden rok za mrežami.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu