Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Koniec močeniu na verejnosti, na ulice dajú pisoáre!

Freskové toalety sú aj v Amsterdame
Freskové toalety sú aj v Amsterdame

SYDNEY - Úrady v najväčšom austrálskom meste sa rozhodli zakročiť proti opilcom, ale i ostatným indivíduam, ktoré si radi uľavia na verejnosti. Do jednej z mestských častí Sydney majú rozmiestniť pouličné pisoáre.

Freskové toalety, ako ich mnohí prezývajú, sa už nachádzajú v niektorých európskych a kanadských mestách a ich cieľom je zabrániť mužom, aby "obcikávali" ulice, rohy budov a okolie obytných domov. Za čistenie centra mesto ročne zaplatí sedem miliónov austrálskych dolárov (približne 5,1 milióna eur).

"Je to nechutné, obyvatelia si nezaslúžia, aby žili v takom prostredí," povedala pracovníčka tamojšej radnice Suzie Matthewsová. "Už roky sa ľudia sťažujú, že im niektorí podnapití spoluobčania ale i turisti močia doslova pred prahom domov a na záhradách."

Močenie na uliciach Sydney už považuje väčšina obyvateľov za bežnú vec. "Deje sa to preto, lebo tu nie je dostatok verejných toaliet," uviedol Michael Stern, ktorý sa do Sydney prisťahoval z amerického Ohia. Záchody, ktoré sú dizajnované iba pre mužov, však budú k dispozícii len v piatok a sobotu večer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu