Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Singapurčania nesplachujú záchody, učia ich tomu nápisy

Nápisy na singapurských záchodoch
Nápisy na singapurských záchodoch

SINGAPUR - Spláchnuť záchod - to je základná zručnosť, ktorú sa zrejme Singapurčania zatiaľ nenaučili príliš ovládať. Jednoduchý krok stlačením gombíkov alebo zatiahnutím za splachovadlo im robí také problémy, že im za jeho nedodržanie začali udeľovať pokutu vo výške 150 singapurských dolárov.

Teraz do boja nastupuje rada nabádavých hesiel, ktoré majú obyvateľov naučiť urobiť to, čo by malo byť samozrejmosťou, napísal server CNN.
    
"Pri vstupe schvatni, cestou von spláchni,"
vyzýva jedno z nich. "Dnešné špinavé toalety, tvoja zajtrajšia choroba," vysvetľuje iný zo sloganov vytlačený na balíčkoch vreckoviek, ktoré sa minulý týždeň objavili v rámci novej kampane záchodovej etikety. spustil singapurský zväz toaliet (RAS) pod skratkou Loo (Let's Observe Ourselves - dohliadni na seba; anglické slovo "loo" zároveň znamená záchod).
    
Vreckovky
 rozdávajú návštevníkom toaliet a v pláne je tiež postupne vybaviť podobnými heslami aj darčekové magnetky, auto-obtlačky a podobné suveníry. "Toto jemné napomenutie môže odviesť lepšiu prácu ako prehováranie alebo poučovanie,"
verí RAS.
    
Jeho kampaň je súčasťou tri roky trvajúceho programu za čistejšie záchody, po ktorej majú všetky singapurské toalety spĺňať základnú úroveň čistoty. Zatiaľ ale len 30 - 40 percent verejných toaliet dosiahlo tri hviezdičky, ktoré RAS udeľuje záchodom bez zápachu a špiny vybaveným toaletným papierom a mydlom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu