Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Jedinečná zhoda: Dvojčatá dostanú obličky od rodičov!

Rodina Roulstonovcov
Rodina Roulstonovcov

LONG EATON - Dvadsaťročné dvojčatá zo sa onedlho symbolicky zapíšu do medicínskej histórie. Obaja mladíci, ktorým zlyhali obličky, totiž dostanú nové orgány od svojej mamy a otca!

Zhoda, ktorá nastala v rodine Roulstonovcov, je naozaj veľmi vzácna. Jason a Ashley trpia Alportovým syndrómom - ochorením, ktoré spôsobuje zlyhanie obličiek a vyžaduje si transplantáciu chorého orgánu.

U mladíkov sa choroba prvýkrát objavila len pred dvomi rokmi a lekári dúfali, že sa ich zdravotný stav podarí udržať v relatívnom poriadku ešte aspoň desať rokov. Minulý rok sa však situácia zmenila k horšiemu a dvojčatám oznámili, že už čoskoro budú potrebovať nové obličky.

Ich rodičia neváhali a okamžite sa dali testovať či by boli pre svojich synov vhodnými darcami. Na veľké prekvapenie lekárov to vyšlo a teraz sa už všetci pripravujú na operáciu. Rob podstúpi zákrok nabudúci mesiac a jeho brat Jason zrejme po lete.

Mama Ann uviedla, že vlastne ani nemala na výber. "Bola to automatická reakcia. Nikdy sme s manželom nemali pochybnosti o tom či to chceme urobiť."

Podľa profesora Neila Turnera je prípad Roulstonovcov ojedinelý. "Ešte nikdy som o niečom takom nepočul. Už to, že ochorením trpia obaja mladí muži, je zvláštne. Ale fakt, že obaja rodičia sú vhodnými darcami, je jednoducho mimoriadne," povedal.

Jason i Ashley sa teraz tešia na to, že čoskoro už nebudú musieť trikrát do týždňa podstupovať nepríjemnú dialýzu a budú si môcť dopriať viac ako jedno pivo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu