Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Bábätko pri narodení vážilo 368 gramov, presvitali mu žily!

Freya-Grace krátko po pôrode Zobraziť galériu (2)
Freya-Grace krátko po pôrode

DERI - Liz a Jeff Barrettovci boli zdrvení, keď zomrelo jedno z ich dvojičiek, ktoré žena porodila v piatom mesiaci tehotenstva. Zároveň však boli šťastní, že prežilo aspoň to druhé, hoci ich dcérka Freya-Grace vážila len necelých štyristo gramov. Stala sa tak najmenším dvojčaťom v Británii.

Teraz má malé dievčatko už osem mesiacov, počas ktorých podstúpilo deväť krvných transfúzií a riskantnú operáciu srdcovej chlopne. Malú Grace si pred necelými dvoma týždňami odniesli natešení rodičia domov do južného Walesu.

Lekárov životaschopnosť dievčatka prekvapila; z detí narodených pred 24. týždňom totiž prežívajú len dve percentá a aj tie sú častokrát ťažko zdravotne postihnuté. Freya sa však okrem menších ťažkostí s pľúcami teší dobrému zdraviu.

"Sme na ňu veľmi hrdí. Grace priberá každým dňom a robí nám tým ohromnú radosť," povedala Liz. Začiatky však ružové rozhodne neboli. "Keď sa narodila, zmestila sa mi do dlane. Jej koža bola tak priesvitná, že sme videli žily. Vyzerala ako uvarené kura," dodala.

Predošlým najmenším dvojčaťom na Britských ostrovoch, ktoré prežilo, bol chlapec narodený v júli minulého roka v Portsmouthe. Pri pôrode vážil 567 gramov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu