Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Čech mal na sex iba euro, kňažku lásky bodol do krku!

Ján si chcel ešte užiť
Ján si chcel ešte užiť

BERLÍN - Čech (31) nožom vážne zranil o tri roky mladšiu prostitútku. Dôvodom bol spor o peniaze, pretože muž nechcel za sex zaplatiť. Podľa denníka Frankfurter Neue Presse ani nemohol, pretože na drogách a alkohole závislý Ján L. mal v inkriminovaný večer pri sebe len 1,18 eura.

Vyučený krajčír, ktorý v Nemecku žije od roku 1987, povedal, že si chcel pred nástupom do väzenia za iný čin "ešte raz užiť". Do minibusu, ktorý riadil, nechal pred dvomi rokmi nasadnúť prostitútku a odviezol ju na ľudoprázdne miesto pri frankfurtskom výstavisku. Tam však odmietol za poskytnuté služby zaplatiť a vytiahol na ňu nôž, ktorým jej spôsobil asi centimetrovú, silno krvácajúcu ranu na krku.

Sudca Klaus Drescher jeho čin ohodnotil ako pokus o vraždu. "Existovalo minimálne abstraktné ohrozenie života," konštatoval podľa Frankfurter Neue Presse pri čítaní rozsudku. Priťažujúcou okolnosťou bolo aj to, že "vzhľadom na chýbajúce financie od začiatku plánoval, že ženu znásilní", dodal.

Čech podľa neho žil v Nemecku neusporiadaným životom a nemal žiadne stále zamestnanie. Odsúdený sám čin označoval za obyčajnú nehodu. Sudcu ale nepresvedčil a dostal deväť rokov.

Podľa súdu totiž konal z "nízkych pohnútok". Minibus, v ktorom sa útok odohral, navyše predtým ukradol. Okrem väzenia nariadil Čechovi absolvovať aj protidrogové a protialkoholické liečenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu