Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Psi sú zlodeji, svojich majiteľov okrádajú o 38 miliónov ročne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - K zaujímavému zisteniu sa dopracoval istý britský výrobca potravy pre zvieratá. Nedávno zverejnil výsledky prieskumu, ktorý tvrdí, že ostrovčania vďaka svojim domácim miláčikom ročne prichádzajú o milióny libier.

Psy okrádajú vlastných pánov! Samozrejme nie doslova, ale prostredníctvom privlastnenia si a zničenia osobných vecí svojich pánov. Štvornohí chlpáči radi kradnú predovšetkým spodnú bielizeň; až 74 percent majiteľov uviedlo, že kvôli svojim psom pravidelne prichádzajú o nohavičky, resp. trenírky.

Niektorí sa však neuspokoja s kúskom oblečenia a siahajú po oveľa drahších predmetoch ako napríklad šperky či dokonca hotovosť. Treba však podotknúť, že ich majitelia na tom nie sú oveľa lepšie. 41 percent z nich si ponecháva korisť, ktorú našiel ich pes.

Odborník na správanie zvierat Peter Neville sa domnieva, že psy nie sú rodení zlodeji. Podľa neho ich ich povahu ovplyvňuje to, ako k nim pristupuje ich pán a taktiež fakt, či sú dané veci ľahko dostupné. Tvrdí, že psi kradnú najčastejšie keď sa nudia. "Radi sa hrajú a takýmto spôsobom chcú donútiť svojho pána, aby im venoval pozornosť," povedal Neville.

Iná britská štúdia zase uviedla, že 65 percent majiteľov psa alebo mačky si myslí, že na ich zviera sa môžu spoľahnúť viac ako na vlastného partnera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu