Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Lupiči sa radi maskujú - za Obamu alebo za policajta

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Lupiči si v Rakúsku spestrujú život tým, že sa za niekoho prezlečú. Jeden má v obľube masku amerického prezidenta Baracka Obamu a od roku 2008 už prepadol šesť bankových pobočiek, naposledy vo štvrtok. Miestna tlač ho prekrstila na "obamovského lupiča". Zrejme ďalší prepadol v rovnaký deň supermarket Billa vo viedenskej štvrti Donaustadt prezlečený za policajta.

Muž v maske Obamu lúpil vo štvrtok v obci Handenberg. Na zamestnancov miestnej bankovej pobočky namieril pištoľ a odišiel s nešpecifikovanou sumou. Podľa policajného hovorcu Markusa Mitlöhnera musí ísť o niekoho z oblasti, pretože svoje požiadavky vzniesol v miestnom nárečí, teda bez stopy profesionálneho prednesu skutočného Obamu, podotýka AP.

Vo Viedni len o niečo neskôr falošný policajt zazvonil na zatvorený obchod Billa, kde už pokladníčky počítali dennú tržbu. Policajt personálu povedal, že sa na obchod pripravuje prepad a tak ho vpustili dnu. Vzápätí namieril na pokladníčku zbraň a s vyhlásením, že "musí hotovosť zabaviť", si peniaze odniesol. Na vzbudenie dôvery mu stačila bunda s nápisom Polizei na chrbte a viedenský dialekt, uviedla agentúra APA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu