Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muž, ktorý mal zavraždiť a znásilniť Aničku, zomrel!

Anička Janatková
Anička Janatková

PRAHA - Otakar Tomek (41), ktorého minulý týždeň obvinili z vraždy a znásilnenia Aničky Janatkovej (9), dnes zomrel. Príčinou boli údajne zranenia, ktoré si spôsobil, keď sa v pražskej väznici Pankrác pokúsil obesiť. Zostane smrť dievčatka záhadou?

Tomeka po samovražednom pokuse previezli do vojenskej nemocnice, jeho stav však zostával kritický. Pred činom nechal list na rozlúčku, v ktorom sa však k zabitiu dievčatka nepriznal. Objavili sa špekulácie, že zo sveta odišiel preto, lebo sa bál väzenia, ktoré býva k pedofilom kruté. Niektorí odborníci dokonca naznačili, že muž, ktorý mal v cele spoluväzňa, sa nezabil sám.

Aničkino telo našli po piatich mesiacoch zahrabané v pražskej štvrti Troja. Pitva potvrdila, že dievčatko zomrelo násilnou smrťou. Na stavebných nástrojoch, ktoré sa povaľovali v blízkosti strašného nálezu, údajne našli otlačky prstov hlavného podozrivého. Je možné, že ju nimi zakopal.

Otakar v minulosti tvrdil, že Aničku nikdy nevidel a nijako jej neublížil. Údajne však neprešiel detektorom lži. Testy DNA tiež preukázali, že v rukách držal jej batoh. Portálu aktualne.cz sa podarilo získať aj jeho údajný psychologický profil. Má ísť o nadpriemerne inteligentného muža so základným vzdelaním, výbornou kondíciou a psychopatickými rysmi.

Anička sa 13. októbra vracala zo školy v pražskej Troji. Rozlúčila sa so spolužiakmi a odvtedy zmizla bez stopy. Našiel sa len jej batoh a fľaša s pitím. Jej príbeh prežívalo celé Česko. Hľadali ju stovky policajtov, pomoc poskytlo aj Slovensko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu