Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nemiestne žarty: Komik si uťahoval z japonskej tragédie!

Gottfried v reklame nahovoril túto kačicu
Gottfried v reklame nahovoril túto kačicu

NEW YORK - Gilbert Gottfried je dabingový herec, ktorého hlas je americkým divákom známy z reklamy poisťovacej spoločnosti Aflac. V pondelok s ním však kvôli nemiestnym poznámkam na adresu nešťastia, ktoré sa deje v týchto dňoch v Japonsku, rozviazali zmluvu.

Žartovať na úkor ľudského nešťastia je priam odsúdeniahodné. Ani to však nezabránilo americkému komikovi srandovať na účet katastrofy, ktorá minulý piatok postihla Japonsko.

Nevhodné komentáre si užívatelia mohli prečítať na jeho účte na Twitteri, kde napísal: "Práve som sa rozišiel s priateľkou, ale ako hovoria Japonci, o chvíľu sa "priplaví" ďalšia" alebo "Čo má každý Japonec vo svojom byte? Povodňové osvetlenie"!.

Na jeho výroky okamžite zareagovali predstavitelia Aflacu. "Včerajšie Gottfriedove poznámky postrádali akýkoľvek humor a v žiadnom prípade sa nezhodujú s pocitmi a postojom ostatných zamestnancov," uviedol v stanovisku spoločnosti marketingový riaditeľ Michael Zuna. "Na nič iné ako súcit a modlitby smerované voči postihnutej krajine tu nie je miesto," povedal.

Gottfriedove poznámky sú o to zarážajúcejšie, že Aflac pôsobí najmä na japonskom trhu. Poisťovacia firma teraz za neho hľadá náhradu.

Podobným necitlivým správaním sa vyznamenal aj americký rapper 50 Cent, ktorý povedal, že "Japonci si teraz na veľkých vlnách určite pôjdu zasurfovať". Jeho výroky verejnosť šokovali, hudobník sa preto ospravedlnil. "Je to hrozné, modlime sa za všetkých, ktorých tragédia pripravila o blízkych." Uviedol, že si uvedomuje, že niektoré jeho poznámky vyznievajú arogantne, ale robí to vraj preto, lebo chce šokovať. "Opovrhujte mnou alebo ma milujte. Aj tak som "cool"," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu