Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dieťa šťasteny: Za dve libry vyhral jeden a pol milióna!

Whiteley s víťazným tiketom v ruke a šampanským
Whiteley s víťazným tiketom v ruke a šampanským

LONDÝN - Rekordnú výhru 1,445 milióna libier (vyše dva milióny eur) získal v utorok na dostihoch v Exeteri v anglickom grófstve Devon 61-ročný Steve Whiteley, ktorý vsadil len dve libry (2,9 eur). Podarilo sa mu trafiť víťaza všetkých šiestich dostihov.

Whiteley priznáva, že nie je odborníkom na dostihy a stávky a jeho výhra je dielom šťastia. Na dostihy išiel s partiou kamarátov, keď sa dozvedeli, že v utorok je vstup zadarmo.

"Najprv som chcel na víťaza tipovať po dvoch koňoch z každého závodu, ale stálo by to 32 libier. To som si nemohol dovoliť, tak som vybral po jednom koni," vysvetľoval šťastný výherca.

"Prvého koňa som tipol, pretože to bol favorit, druhého, pretože mal miestneho džokeja, tretieho koňa som vybral len tak. Štvrtý sa volal Mr Bennett a ja poznám chlapíka, čo sa volá Bennet. Piateho víťaza Lundy Sky som vybral, pretože Lundy je neďaleko odtiaľto. A prečo som tipol v šiestom závode Lupita? Neviem, prišlo mi to ako šťastné meno," povedal.

Podľa Whiteleya najväčšie vzrušenie nastalo po štvrtom závode, kedy všetci na dostihoch vedeli, že v celej krajine štyroch víťazov uhádlo len sedem ľudí. "Stál som pri poslednom preteku pri cieli, ale nemohol som sa pozerať. Triasol som sa ako osika," povedal.

"Nie som odborník na dostihy, idem raz, dvakrát do roka. Som len obyčajný kúrenár - teda bol som!" vyhlásil po poslednom preteku Whiteley.



Výherca na dostihoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu