Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šialenstvo okolo Kate sa stupňuje, skauti nacvičovali jej únos

Kate Middleton
Kate Middleton

LONDÝN - Mierne pozdvihnutie obočia vzbudilo v Británii cvičenie skupiny skautov, ktorého témou bola "záchrana unesenej Kate Middletonovej", zakrátko ženy princa Williama. Hrať si na únos budúcej kráľovnej krátko pred svadbou, ktorej bezpečnostné zaistenie je predmetom prvoradej pozornosti vlády, sa niektorým nezdalo vhodné. Správy o tom sa objavili na britských weboch.

Tri stovky skautíkov vo veku 11 až 15 rokov najprv videli, ako "Kate" unášajú zakuklení "teroristi". Potom ich herec predstavujúci princa Williama vyzval, aby mu pomohli ju nájsť. Cieľom hľadania v teréne, ktoré trvalo osem hodín, bolo naučiť skautov čítať mapy.

Radní mesta Amersham, v blízkosti ktorého sa cvičenie uskutočnilo, sa na nich ale pozerajú kriticky. "Som zdesená, že sa niečo také stalo. Pripadá mi to nevhodné," citoval miestny denník Buckinghamshire Advertiser členku rady Ros Aitkenovú. Podľa jej kolegyne Davidy Allenovej "je skautské hnutie skvelé, ale toto cvičenie bolo trochu čudné".

Organizátor cvičenia Brian Shelley kritiku odmietol. "Skautom sa to páčilo, hovorili, že to bolo veľmi zábavné," povedal. Chceli tak vraj pripomenúť nadchádzajúcu kráľovskú svadbu.

Britský kráľovský palác záležitosť odmietol komentovať. Svadba Williama a Kate sa uskutoční 29. apríla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu