Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

"Lietajúca" oslica dostala infarkt!

Oslica Anapka
Oslica Anapka

MOSKVA - Známa ruská oslica Anapka, ktorej zamestnanci firmy ponúkajúcej adrenalínové zážitky vlani v rámci reklamy "dopriali" vyhliadkový let na padákovom krídle nad pobrežím Azovského mora, uhynula. Príčinou jej smrti bol podľa ošetrovateľov infarkt, píše spravodajský web news.com.au.

Oslica zahynula v januári, správu o tom zverejnili až teraz. Infarkt je podľa veterinárov zrejme dôsledkom jej vzdušného dobrodružstva. Vlani na jeseň ju za záujmu médií previezli do stajní pri Moskve, kde si mala užívať zvieracieho dôchodku. Čoskoro ale začala odmietať krmivo aj vodu.

"V decembri ochorela. Veľmi zoslabla," oznámili stajne. Podľa veterinára, ktorý ju obhliadal, mala asi 40 rokov.

Lietajúca oslica, ktorá mala pôvodne slúžiť ako reklama a pobavenie, vzbudila predovšetkým v západných krajinách súcit. Hýkajúce zviera vo vzduchu taktiež vystrašilo kúpajúce sa deti. Ľudia na pláži ju považovali najskôr za psa, pretože letela vo veľkej výške. Na konci letu pristála do vody a čln ju ešte niekoľko metrov ťahal. Z vody ju vytiahli polomŕtvu. Škandál kritizovali aj ochrancovia zvierat, ruská polícia za neho podľa DPA ale nikoho nepotrestala.

Britský bulvárny denník The Sun oslicu nakoniec kúpil a chcel ju prepraviť do Anglicka. To ale kvôli karanténnym podmienkam nebolo možné, preto ju previezli do luxusných stajní pri Moskve, kde mala k dispozícii masáže a biopotravu.



Lietajúca oslica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu