Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hipisákom zastrelili osla, úrady im kúpili nového!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VARŠAVA – Nórskym hipisákom dajú náhradu za zastreleného osla. Pytliak si ho pomýlil so srnou a zastrelil v strednom Poľsku. Úrady nahradia nórskemu páru zviera. Manželia cestujú s karavánou somárov a psov už 28 rokov.

Pár vandruje pešo po svete a na zvieratách preváža najnutnejšie zásoby a veci. V noci na nedeľu, keď kempovali v lese v strednom Poľsku, im jedného z oslov zastrelili. Polícia prípad vyšetruje a podozrieva jedného pytliaka, že si oslíka pomýlil so srnou. Manželia navštívili už 43 krajín, medzi nimi všetky európske.

So svojou oslou karavánou zavítali aj do Turecka, Arménska, Tuniska a Maroka. Z Poľska poputujú do Bieloruska.

„Žijeme ako hipís, mimo spoločenský systém, ale nie je v tom žiadna ideológia. Jednoducho sa nám to páči, je to náš štýl života," povedali manželia. Zatiaľ najdramatickejší zážitok majú z Ruska, kde chceli blízko Petrohradu prenocovať pod širákom. V noci ale teplota klesla 30 stupňov pod nulu a bolo zle.

 Mysleli si, že umrznú. Dokonca aj somáre, zvyknutí na všeličo, si nevedeli poradiť. Balili ich do diek, ale potom zas mali menej pokrývok pre seba. Ale nakoniec prežili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu