Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tragický skok: Base-jumper narazil hlavou do skaly!

Gary pri jednom zo svojich skokov Zobraziť galériu (2)
Gary pri jednom zo svojich skokov

LONDÝN/BRATISLAVA - Nešťastný pád! Britský mladík sa v pondelok zabil pri base-jumpe z útesu vysokého 1,5 kilometra! Gary Harbird (28) zahynul okamžite po naráze hlavou o skalu, jeho telo pristálo na strome.

Hoci záchranný vrtuľník dorazil na miesto do 15 minút, Garymu sa nedalo pomôcť. Posádka už len vytiahla jeho mŕtve telo z koruny stromu, v ktorej bol zakliesnený.

Mladík pôsobil ako inštruktor tandemových zoskokov a fotograf voľného pádu. Do Švajčiarska pricestoval kvôli skoku z miesta zvaného High Ultimate, ktoré sa nachádza v údolí Lauterbrunnen a je obľúbené u stúpencov tohto nebezpečného športu. Minulý rok sa tu konalo vyše 10-tisíc zoskokov, z toho tri mali tragický koniec.

Podľa hovorcu cestovného ruchu pre Lauterbrunnen Angličan stratil stabilitu a padal hlavou napred. Hoci sa mu padák v poslednej chvíli otvoril, bolo už neskoro.

Gary mal za sebou 6-tisíc zoskokov a 450 base-skokov. "Bol to parašutista svetového formátu a veľmi populárny. Bude nám bolestne chýbať ...," uviedol majiteľ školy, v ktorej sa mladík tomuto športu venoval od 16 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu