Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Suchár našiel podrezanú družku, odišiel na na borovičku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA - Zo šokujúceho činu viní ostravský súd baníka zo Slovenska. Pavol Suchár (45) mal podrezať hrdlo svojej výrazne staršej družke (68), posypať zakrvavené miesto činu "nejakým práškom" a odísť do krčmy. Muž vinu odmieta, tvrdí, že vraždiť musel niekto iný.

Podľa žalobcu Slovák vraždil vlani v máji. Žene mal spôsobiť päť centimetrov hlbokú ranu, na následky ktorej takmer okamžite vykrvácala.

Suchár počas dnešnej výpovede vinu poprel. "Nedokážem pochopiť, kto jej to urobil," tvrdí. Podľa jeho verzie s družkou, s ktorou žil len krátko, nemal žiadne problémy. V deň vraždy išiel podľa neho po spoločných raňajkách nakupovať. Cestou sa zastavil v krčme. Dal si dve pivá a dve borovičky. Keď sa vrátil, mal už "slinku" a v pití pokračoval aj s družkou.

Žena sa však údajne venovala najmä upratovaniu, preto sa vrátil ku kamarátom do krčmy. Dal si ďalšiu borovičku a pivo, popritom sledoval televíziu. Keď sa druhýkrát vrátil domov, svoju partnerku mal nájsť mŕtvu. "Nevedel som, čo mám robiť. Posypal som krv nejakým práškom, a išiel znovu piť," uviedol Suchár.

Tvrdí, že nevedel, ako udalosť nahlásiť. Večer sa pokúšal zaspať, ale nedarilo sa mu to. Rozhodol sa kúpiť si ďalšiu fľašu, ktorou zapil prášok na spanie. Ráno sa uňho zastavil jeho známy, ktorému sa so všetkým zveril. Čo-to ešte popili, potom sa dohodli, že kamarát pôjde udalosť nahlásiť. Prišla polícia a Suchára odviedla v putách.

"Nezabil som ju," opakoval sudcovi, ktorý dnes začal prejednávať jeho prípad. Tvrdil, že vraždiť mohol niekto, kto našiel jeho kľúče od bytu. Mal ich stratiť niekoľko dní pred tragédiou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu