Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vo veci stíhania Roberta Fica za výroky vyšetrovateľ doposiaľ nerozhodol

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vo veci stíhania predsedu koaličného Smeru-SD Roberta Fica za jeho výroky vyšetrovateľ doposiaľ po pokyne prokurátora nerozhodol. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik koncom roka vyšetrovateľovi nariadil, aby vo veci konal a rozhodol znova po tom, ako Ficovi zrušil obvinenie.

"V tejto veci vyšetrovateľ postupuje v zmysle pokynov prokurátora a doposiaľ v tejto veci nerozhodol," uviedol Slivka na otázku, v akom stave je vyšetrovanie výrokov expremiéra. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry pôvodne obvinil expremiéra z troch trestných činov.

Išlo o hanobenie národa, rasy a presvedčenia, podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu. Za takéto trestné činy hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Fico proti obvineniu podal minulý rok sťažnosť, ktorej vyhovel špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a obvinenie tak zrušil.

Fico sa mal podľa vyšetrovateľa dopustiť trestných činov tým, že zverejnil na sociálnej sieti video, ktoré reagovalo na právoplatné odsúdenie exposlanca opozičnej ĽSNS Milana Mazureka. Na margo jeho odsúdenia za rasistické výroky reagoval Fico tým, že Mazurek povedal to, čo si myslí takmer celý národ.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDDušan Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu