Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fico reaguje na trestné oznámenia opozície: Štát a verejné financie sú tu pre ľudí

Robert Fico Zobraziť galériu (3)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V stredu vláda schválila návrhy zákonov o trinástom dôchodku, prídavkoch na dieťa a diaľničných známkach a to iba niekoľko týždňov pred voľbami. Koalícia PS/Spolu, strana Za ľudí aj SaS podali trestné oznámenie na niekoľkých členov vlády za zneužitie právomocí verejného činiteľa. Na tento krok opozície včera zareagoval premiér Pellegrini a aktuálne zverejnil vyjadrenie aj Robert Fico zo Smeru-SD.

"Pomáhať našim občanom je podľa našej opozície trestné?!," začal s reakciou na trestné oznámenia, ktoré podala opozícia, poslanec Smeru-SD Robert Fico na sociálnej sieti. Podľa neho opozícia podáva trestné oznámenie, pretože chce vláda pomôcť mladým rodinám a dôchodcom. "Príchod detí je jedno z finančne najnáročnejších období v živote rodiny a jeseň života si tiež vyžaduje zvýšené náklady na zdravie. Preto podpora zo strany štátu je v týchto obdobiach života veľmi dôležitá a potrebná," pokračuje Fico. 

Fico reaguje na trestné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Robert Fico)

Ako ďalej dodáva, je povinnosťou štátu v časoch ekonomického rastu a prosperity pomáhať ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. "Štát a verejné financie sú tu pre ľudí," uzavrel Fico s tým, že pre stranu Smer-SD je na prvom mieste človek a kvalita jeho života.

Včera podvečer sa k trestnému oznámeniu opozície vyjadril aj premiér Peter Pellegrini vo videu na sociálnej sieti. Podľa neho išlo vždy Smeru a tiež aj jemu samotnému o to, "aby slovenskí seniori i rodiny s deťmi žili čoraz lepšie." Z tohto dôvodu do ich programových priorít zaviedli plnohodnotný 13. dôchodok aj zdvojnásobnenie rodinných prídavkov na každé dieťa a rozhodli splniť svoje sľuby ešte pred voľbami. Podľa neho opozícia robí chaos a zmätok, ktorého sme svedkami, pretože "chcú za každú cenu prevziať moc v tomto štáte." Podľa Pellegriniho opozičné strany SaS a koalícia strán PS/Spolu jasne ukázali, čo od nich možno očakávať v budúcnosti.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Opozícia podala trestné oznámenie 

V stredu oznámila koalícia strán PS/SPOLU, že podáva trestné oznámenie na niekoľkých členov vlády za zneužitie právomocí verejného činiteľa a z marenia úlohy verejným činiteľom. Podľa predsedu Spolu Miroslava Beblavého sa toho dopustili tí členovia vlády, ktorí dnes dopoludnia schválili návrhy zákonov o trinástom dôchodku, prídavkoch na dieťa a diaľničných známkach. Beblavý zdôraznil, že schválením týchto návrhov dvojnásobne porušili zákon.

Obdobne reagovala aj europoslankyňa za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá v stredu tiež podala trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR. K opozičným stranám sa pripojila aj strana Za ľudí exprezidenta Andreja Kisku, ktorá podáva trestné oznámenie na premiéra Petra Pellegriniho za zneužitie právomocí verejného činiteľa. 

Viac o téme: Trestné oznámeniaRobert FicoSmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu