Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Zrušenie diaľničných známok nebude mať podľa SNS vplyv na výstavbu diaľnic

Peter Ďurček a Tibor Bernaťák Zobraziť galériu (5)
Peter Ďurček a Tibor Bernaťák (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Plánované zrušenie diaľničných známok, ktoré schválila vláda a mal by sa tým ešte v tomto volebnom období zaoberať parlament, nebude mať žiadny vplyv na tempo výstavby diaľnic. Slovensko bude musieť na dobudovanie diaľničnej siete nájsť výrazne vyššie zdroje a bude musieť uvažovať aj o pôžičkách. Povedal to v piatok na tlačovej konferencii štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR a nominant SNS Peter Ďurček.

Podľa Ďurčeka budú na dostavbu navrhovanej siete diaľnic a rýchlostných ciest potrebné miliardy eur. "Diaľničné známky v tomto ohľade nehrajú žiadnu úlohu, pretože s trochou nadsádzky by sme za diaľničné známky plánované diaľnice nepostavili ani za 150 rokov," povedal Ďurček. Podľa štátneho tajomníka nie je pre Národnú diaľničnú spoločnosť katastrofou zrušenie diaľničných známok, ale to, že nemá peniaze na výstavbu.

Poslanci SNS reagujú na kritiku NDS k zrušeniu diaľničných známok

Poslanec Národnej rady SR za SNS Tibor Bernaťák pripomenul, že zrušenie známok sa netýka diaľničného mýta pre nákladné automobily a zdôraznil, že priemerné tempo výstavby diaľnic na Slovensku je približne desať kilometrov za rok. "Ekonomika sa nedá rozvíjať bez vybudovanej infraštruktúry a diaľnic," povedal Bernaťák.

VIDEO Zrušenie diaľničných známok
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Súčasným tempom by sa diaľničná sieť podľa poslanca nevybudovala ani za 30 rokov. SNS má podľa neho plán na zrýchlenie výstavby a pokiaľ bude súčasťou novej vlády, chcela by strana získať ministerstvo dopravy.

Viac o téme: Diaľničné známkySNSTibor BernaťákPeter Ďurček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu