Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Premiér Pellegrini chce nového šéfa Úradu pre dohľad: Rezort zdravotníctva vyhlásil výberové konanie

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) poverený riadením Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR chce navrhnúť vláde SR kandidáta na predsedu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Na post preto vyhlásil výberové konanie. Informovala o tom v piatok hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Kandidát musí okrem iného splniť podmienky spôsobilosti na právne úkony v plnom rozsahu, musí mať najmenej sedemročnú prax v oblasti zdravotného poistenia, v oblasti práva, v oblasti finančného trhu alebo v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti, z toho najmenej dva roky praxe v riadiacej, vedeckej alebo pedagogickej funkcii a rovnako musí mať trvalý pobyt na území SR.

Záujemcovia o pozíciu musia predložiť potrebné doklady na adresu MZ SR do 24. januára. Post predsedu ÚDZS sa uvoľnil po tom, ako vláda SR na podnet bývalej ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD koncom októbra 2019 odvolala Tomáša Haška. Dôvodom jeho odchodu boli pochybnosti okolo výberového konania na vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancií ZZS za 800 miliónov eur, ktoré sa v polovici júna 2019 týkalo 328 bodov.

Najviac ich získala spoločnosť LSE - Life Star Emergency. Nasledovali štátne záchranky z Bratislavy a Košíc. Dôvodom pochybností okolo tendra boli informácie denníka Sme o prepojeniach členov výberovej komisie na najúspešnejšiu firmu. Vtedajší predseda ÚDZS Tomáš Haško však zaujatosť členov komisie opakovane odmietol. Trval na tom, že tender bol v súlade s príslušnou legislatívou.

Viac o téme: PredsedaVýberové konanieKandidát Peter PellegriniÚrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu