Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

PS/SPOLU podá ústavnú sťažnosť na postup vládnej koalície: Stane sa tak po Vianociach

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Koalícia strán Progresívne Slovensko/Spolu - občianska demokracia (PS/Spolu) podá ústavnú sťažnosť na postup vládnej koalície po Vianociach. Uviedla to dnes hovorkyňa koalície Silvia Hudáčková. Sťažnosť reaguje na procedurálny návrh predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorým sa z programu 53. schôdze NR SR vylúčila väčšina návrhov v prvom čítaní.

Parlament následne neotvoril mimoriadnu schôdzu iniciovanú opozičnými poslancami NR SR na prerokovanie ich návrhov zákonov. „Právnici (PS/Spolu) ústavnú sťažnosť pripravujú a podáme ju po Vianociach,“ vyhlásila Hudáčková. „Zasadanie parlamentu sa podľa ústavy končí len uplynutím volebného obdobia alebo jej rozpustením. Volebné obdobie sa neskončilo, parlament nikto nerozpustil. Ak vládna väčšina opäť odsabotuje rokovania o našich návrhoch, obrátime sa na ústavný súd,“ uviedol predseda Spolu Miroslav Beblavý.

Národná rada sa na 53. schôdzi nezaoberala výraznou väčšinou návrhov, ktoré boli v prvom čítaní a pochádzali od opozície. Fico svoj návrh odôvodnil vytvorením dostatočného časového priestoru na rokovanie o štátnom rozpočte, ktorý plénum schválilo. Predseda Smeru-SD predložil návrh v mene troch koaličných poslaneckých klubov.

Viac o téme: Koalíciaústavná sťažnosťPS/Spolu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu