Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Príšerné FOTO faux pas na summite NATO: Čaputovú v kráľovskom paláci takmer vymazali z histórie

Prezidentka sa objavila na spoločnej fotografii lídrov NATO, no zatienil ju jeden z premiérov Zobraziť galériu (4)
Prezidentka sa objavila na spoločnej fotografii lídrov NATO, no zatienil ju jeden z premiérov (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

LONDÝN - Vec, ktorá by sa profesionálnym fotografom rozhodne nemala stávať, no aj tak sa udiala. Naša prezidentka sa včera zúčastnila summitu lídrov krajín organizácie NATO, kam patrí aj Slovensko. Prezidentka prišla, aby reprezentovala Slovensko, pričom sa všetci lídri spoločne odfotili a tu nastal problém. Na fotografii je prezidentka síce prítomná, no je nepekne zatienená.

Prezidentka Zuzana Čaputová a minister obrany Peter Gajdoš (SNS) ešte v utorok odcestovali do Británie, kde sa v dňoch 3. - 4. decembra zúčastnili summitu NATO. V utorok bola naplánovaná slávnostná recepcia pri príležitosti 70. výročia založenia NATO, ktoré v londýnskom Buckinghamskom paláci hostila britská kráľovná Alžbeta II.

Pri tejto príležitosti sa lídri NATO odfotografovali, no naša prezidentka je na zábere zatienená gréckym premiérom Kyriakosom Mitsotakisom.

Prezidentku Zuzanu Čaputovú v strede zatienil grécky premiér Kyriakos Mitsotakis
Zobraziť galériu (4)
Prezidentku Zuzanu Čaputovú v strede zatienil grécky premiér Kyriakos Mitsotakis  (Zdroj: SITA/Yui Mok/Pool via AP)


Veľká pocta pre prezidentku Čaputovú: Patrí medzi 28 najvplyvnejších ľudí v Európe


Krátko po veľkej pocte

Čaputovej zatienenie na fotografii pritom prichádza len krátko po tom, ako ju populárny a uznávaný server Politico zaradil medzi 28 najvplyvnejších ľudí v Európe. Rebríček vedie francúzsky prezident Emmanuel Macron, sú v ňom aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, ruský prezident Vladimir Putin, britský premiér Boris Johnson, ale aj švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová či Nemka Carola Racketeová, kapitánka lode zachraňujúcej migrantov.

Lídri NATO počas prípravy na spoločnú fotografiu
Zobraziť galériu (4)
Lídri NATO počas prípravy na spoločnú fotografiu  (Zdroj: SITA/Yui Mok/Pool Photo via AP)

Podľa Politico ponúka naša prezidentka pre progresívcov v strednej a východnej Európe nádej, že možná je aj iná budúcnosť. Server ju označuje za eurofilku a liberálku v regióne sužovanom plazivým autoritárstvom a protikorupčnú bojovníčku v krajine otrávenej správami o špinavostiach.

Celú fotografiu si môžete pozrieť v našej galérii >>

Viac o téme: SummitFotografiaNATOZuzana ČaputováBuckinghamský palác
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu