Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Súd prichádza s verdiktom, expolicajta čaká väzba: Posedí si tam tri roky podmienečne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Sudkyňa Okresného súdu (OS) Bratislava V odsúdila obžalovaného expolicajta Ľuboša T. v utorok na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov. Rozsudok nie je právoplatný. Informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"OS Bratislava V odsúdil obžalovaného na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov a zároveň uložil probačný dohľad nad správaním sa obžalovaného počas plynutia skúšobnej doby. Obžalovanému taktiež uložil povinnosť verejne sa ospravedlniť poškodeným," uviedol Adamčiak. Súd obžalovanému uložil trest zákazu činnosti spočívajúci vo výkone zamestnania, povolania, funkcie spojenej s rozhodovacou právomocou po dobu desiatich rokov.

Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor sa nevyjadril a ponechal si lehotu na prípadné odvolanie sa, obžalovanému začne plynúť lehota na odvolanie po doručení rozhodnutia. Expolicajt Ľuboš T., ktorý je obžalovaný pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody, naposledy na pojednávaní v októbri uviedol, že opätovne podáva trestné oznámenie na samosudkyňu OS Bratislava V pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Konkretizoval, že podáva trestné oznámenie z dôvodu, že sa podľa neho nezhoduje zápisnica z posledného pojednávania s realitou. Podobnými oznámeniami na sudkyňu a jej údajnou zaujatosťou voči obžalovanému sa v minulosti viackrát zaoberal Krajský súd v Bratislave a aj Najvyšší súd SR. Súdy napokon nevylúčili samosudkyňu z konania.

Ľuboš T. stojí pred súdom pre incident s dvoma ženami - matkou a dcérou, zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Na internete sa následne objavilo video, na ktorom počas kontroly použil voči vodičke Marte B. donucovacie prostriedky. Tie orgány činné v trestnom konaní vyhodnotili ako neprimerané. Podľa obžalovaného však Marta B. nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Zaistenie na video nakrútila jej dcéra.

Viac o téme: EXPOLICAJTSúDTRESTODŇATIE SLOBODY
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu