Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Palác vysvietili na dúhovo: Všetko je inak, Čaputová poprela výzdobu v štýle LGBTI

V istej chvíli bol prezidentský palác vysvietený skutočne pestrofarebne Zobraziť galériu (3)
V istej chvíli bol prezidentský palác vysvietený skutočne pestrofarebne (Zdroj: Facebook/Ľ.B., SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Koncom víkendu sa začala na sociálnych sieťach širiť informácia, ktorá sa výsostne týka Grasalkovičovho paláca. Na prezidentskom úrade si totiž ľudia všimli čosi nezvyčajné. Aj keď stále prebieha rekonštrukcia prezidentského paláca, prezidentka Zuzana Čaputová čelila otázkam o tom, prečo je budova nasvietená na "dúhovo".

Fotografia dúhového osvetlenia sa včera začala šíriť sociálnymi sieťami. Našli sa aj takí, ktorí si farby okamžite spájali s dúhovou vlajkou, predstavujúcou symbol hnutia LGBTI, iní sa zas pýtali na to, či sa palác zmenil na erotický salón.

Palác vysvietili na dúhovo:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Sociálnymi sieťami sa šírila snímka
Zobraziť galériu (3)
Sociálnymi sieťami sa šírila snímka  (Zdroj: Facebook/Ľ.B.)

Situáciu vysvetľovala sama prezidentka

Otázniky okolo osvetlenia musela vyriešiť až samotná Čaputová. "Internetom sa šíri dezinformácia, že Prezidentský palác má nové osvetlenie a že je nasvietený na dúhovo. Fotky, ktoré sa takto šíria, sú len fotkami zo skúšky funkčnosti svietidiel," povedala pre Denník N Čaputová.

Prezidentka tiež uvádza do pozornosti fakt, že palác sa stále rekonštruuje, s čím súvisia ďalšie úkony. „V týchto dňoch sa testuje a nastavuje aj jeho osvetlenie. Dočasne je preto možné vidieť rôzne režimy aj rôzne farebné kombinácie. Nové osvetlenie bude plne rešpektovať to, že budova je národnou kultúrnou pamiatkou a sídlom hlavy štátu, a zvýrazní jej významné architektonické prvky. V budúcnosti bude možné palác výnimočne osvetliť v rôznych farebných tónoch pri špeciálnych príležitostiach. Bežne však bude osvetlený bežným bielym svetlom,“ uzavrela Čaputová.

Viac o téme: PalácPrestavbaZuzana ČaputováSkúška svetiel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu