Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Cieľom Simona je znemožniť spoluprácu Mosta-Híd a SMK, tvrdí Bugár

Zsolt Simon
Zsolt Simon (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Cieľom vyjadrení predsedu mimoparlamentného Maďarského fóra Zsolta Simona je znemožniť spoluprácu Mosta-Híd a mimoparlamentnej SMK. Vyhlásil to predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Reagoval tak na Simona, ktorý ho vyzval, aby vysvetlil údajnú komunikáciu Mariana K., podľa ktorej mal vopred vedieť, že Most-Híd bude súčasťou vlády po voľbách v roku 2016.

Bugár uviedol, že v piatok (25. 10.) sa má konať stretnutie piatich maďarských strán a Simon práve preto vo štvrtok zaútočil na Most-Híd. "Nemá význam na neho reagovať," povedal Bugár na margo Simona. "Keď si prečítate len to, čo tam je napísané, deň alebo dva dni po voľbách, že približne, ako bude vyzerať tá ďalšia vláda, budú tam piati odídenci zo Siete. Boli odídenci a bolo ich päť vtedy? Alebo oveľa neskoršie? Päť dní po voľbách zase hovorí o úradníckej vláde. Tak čo je pravda? To ja neviem, predpokladám, že pán Simon vie" reagoval Bugár s tým, že útoky tohto typu očakávajú.

Simon vo štvrtok vyhlásil, že podľa zverejnenej komunikácie si mal Marian K. písať so súčasným podpredsedom parlamentu Martinom Glváčom (Smer-SD) tesne po parlamentných voľbách v roku 2016. Marian K. mal napísať, že vládu podľa neho zostavia Most-Híd, SNS, Smer-SD a odídenci zo Siete. Simon sa pýta, ako je možné, že Marian K. mal vopred vedieť, aké rozhodnutia padnú v Moste-Híd. Vyzval preto Bugára, aby vysvetlil túto komunikáciu aj prípadnú dohodu so šéfom Smeru-SD Robertom Ficom. Komunikáciu zverejnil v stredu (23. 10.) líder OĽaNO Igor Matovič. Glváč mal podľa nej vedieť o viacerých kauzách. Opozícia chce pre údajnú komunikáciu iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze.

Glváč tvrdenia odmieta, podal pre ne aj trestné oznámenie. Dodal tiež, že nevidí dôvod na vyvodenie osobnej zodpovednosti. Podľa jeho slov komunikácia "nesedí s realitou a sú v nej nezmysly". Trvá na tom, že sa s Marianom K. nestretol od roku 2012. Marian K. je v súčasnosti obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Viac o téme: KomunikáciaZsolt SimonBéla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu