Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Koaličná rada žiada Kalavskú, aby zabránila zvyšovaniu cien liekov

Andrea Kalavská
Andrea Kalavská (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Koaličná rada dôrazne žiada ministerku zdravotníctva SR Andreu Kalavskú (nominantka Smeru-SD), aby urobila všetky nevyhnutné legislatívne a inštitucionálne opatrenia, ktoré zabránia zvyšovaniu cien liekov pre citlivé skupiny pacientov. Koaličná rada nevidí dôvody na takéto necitlivé zásahy do cenovej politiky liekov. Informoval o tom hovorca Smeru-SD Ján Mažgút.

"Koaličná rada, v zložení predseda strany Smer–SD Robert Fico, predseda SNS Andrej Danko a predseda strany Most-Híd Béla Bugár, na dnešnom rokovaní prijala stanovisko, ktorým dôrazne žiada ministerku zdravotníctva SR Andreu Kalavskú, aby urobila všetky nevyhnutné legislatívne a inštitucionálne opatrenia, ktoré zabránia zvyšovaniu cien liekov pre citlivé skupiny pacientov," uviedol Mažgút s tým, že konanie rezortu zdravotníctva bude Koaličná rada denne monitorovať.

Ministerka zdravotníctva v stredu potvrdila, že podpísala novú revíziu úhrad liekov, ktorú kritizovala opozícia aj strešná pacientska organizácia. Cieľom je efektívne využívať peniaze z verejného zdravotného poistenia. Šéfka rezortu odmieta, že by tento krok znamenal zvýšenie doplatkov za lieky pre pacientov. Pripomína, že pri revízii musela dbať aj na platnú legislatívu a upozornila, že podpísaná revízia nie je definitívna.
 

Viac o téme: Ministerka zdravotníctvaSmer-SDAndrea Kalavská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu