Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Navrhnúť Pellegriniho za volebného lídra Smeru bolo pragmatické: Predbehol Fica, tvrdí politológ

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

BRATISLAVA - Navrhnúť predsedu vlády SR Petra Pellegriniho za lídra kandidačnej listiny Smeru-SD bolo pragmatické rozhodnutie. Ako uviedol politológ Tomáš Koziak, predseda najsilnejšej vládnej strany Robert Fico nemohol v danej situácii ani nič lepšie urobiť.

„Peter Pellegrini predbehol Roberta Fica v popularite. Je to dobrý signál pre voličov, že Smer-SD je schopný postaviť na čelo kandidátky človeka, ktorý je najpopulárnejší v rámci štruktúr strany," dodal. Podľa Koziaka je ale dôležité podotknúť, že jednotkou v Smere-SD je stále Fico a týmto rozhodnutím o žiadnu moc v rámci strany neprišiel. „Treba to skôr vnímať ako symbolické gesto voči verejnosti a voličom Smeru-SD. Nie ako vyjadrenie toho, že sa menia mocenské pomery v rámci strany," doplnil politológ s tým, že rozhodnutie navrhnúť Petra Pellegriniho na pozíciu volebného lídra Smeru-SD „pomôže, aby preferencie strany nepadali tak rýchlo, ako by mohli, ak by na čele kandidátky zostal Robert Fico".

Predseda strany Smer-SD Robert Fico dnes cez hovorcu strany Jána Mažgúta uviedol, že navrhne predsedu vlády a podpredsedu strany Petra Pellegriniho za lídra kandidačnej listiny do najbližších parlamentných volieb. Toto rozhodnutie je podľa predsedu strany pre Slovensko najlepším riešením. „Vláda Slovenskej republiky pod vedením Petra Pellegriniho a celý poslanecký klub strany Smer-SD sú toho dôkazom. Pohľad na opozičný tábor musí každého so zdravým rozumom varovať. Strana Smer-SD viac ako inokedy musí zohrať stabilizujúcu úlohu a predseda strany Robert Fico v tomto duchu bude prijímať všetky potrebné rozhodnutia. Je v plnej kompetencii predsedu strany Smer-SD navrhovať zoznam kandidátov na funkciu poslanca Národnej rady SR. Túto svoju právomoc využije a navrhne, aby kandidátku strany do volieb do NR SR viedol Peter Pellegrini,“ priblížil Mažgút.

Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa rozhodol prijať návrh na pozíciu volebného lídra strany Smer - SD. „Je pripravený urobiť všetko pre to, aby ľudí na Slovensku presvedčil konkrétnymi výsledkami a aby strana Smer- sociálna demokracia aj naďalej bola najstabilnejšou a najúspešnejšou stranou na Slovensku. Zároveň si bude až do konca funkčného obdobia plniť všetky povinnosti, ktoré mu z jeho pozície vyplývajú a ďalej pracovať pre ľudí a pre Slovensko," uviedla hovorkyňa predsedu vlády SR Patrícia Macíková.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDPeter PellegriniTomáš Koziak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu