Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Most-Híd zvolal po sneme tlačovku: Noví podpredsedovia, známe aj kroky Cséfalvayovej

Most-Híd oznámil výsledky snemu na tlačovej konferencii Zobraziť galériu (16)
Most-Híd oznámil výsledky snemu na tlačovej konferencii (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Novými podpredsedami strany Most-Híd sú Peter Krajňák a Attila Agócs. Na tlačovej konferencii to dnes médiám povedal splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity a podpredseda Most-Híd Ábel Ravasz.

Attila Agócs nahradí vo funkcii podpredsedu strany ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa, ktorý sa na sneme tejto funkcie vzdal. Ako dôvod uviedol, že chce, aby dostali priestor mladí šikovní ľudia, ideálne so skúsenosťami z regiónov. Zo strany však nevystupuje a zúčastní sa na predvolebnej kampani.

VIDEO Závery zo snemu strany Most-Híd:

Most-Híd prezentuje závery zo snemu strany

Peter Krajňák nahradí vo funkcii podpredsedu strany Petra Antala. Ravasz ďalej priblížil, o čom členovia snemu rokovali. „Rozprávali sme sa aj o volebnom programe do blížiacich sa parlamentných volieb. Zatiaľ pracujeme na základných tézach programu. Pozrieme sa na to, čo všetko sa nám doteraz podarilo urobiť a čo k tomu vieme doplniť,“ priblížil Ravasz. Peter Krajňák je v súčasnosti na pracovnej ceste v zahraničí.

Attila Agócs
Zobraziť galériu (16)
Attila Agócs  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Cséfalvayová zrejme odíde o týždeň

Na tlačovej konferencii vystúpil aj predseda strany Béla Bugár, ktorý sa vyjadril k odchodom jednotlivých osobností zo strany. „Odišiel nám jeden jediný človek. Volá sa József Nagy. Ľutujeme, že sa tak rozhodol, ale je to jeho rozhodnutie. Čo sa týka pána Martina Fedora, je dôležité poznamenať, že nikdy nevstúpil do strany. Dokonca nám avizoval, že pred voľbami bude chcieť hľadať iné riešenie. Zachoval sa korektne, keďže už od začiatku avizoval, že nikdy nebude spájať svoju budúcnosť s Mostom-Híd. Očakávame, že odíde aj Katarína Cséfalvayová, a to pravdepodobne niekedy budúci týždeň. Ani ona však nebola zakladajúcim členom, ale prišla z inej strany. Obaja nás však uistili, že aj po svojom odchode budú podporovať všetko, čo je v programovom vyhlásení vlády,“ objasnil Bugár.

Katarína Cséfalvayová zrejme odíde o týždeň
Zobraziť galériu (16)
Katarína Cséfalvayová zrejme odíde o týždeň  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Strana Most-Híd na dnešnom sneme zhodnotila desať rokov svojho pôsobenia v politike, výsledky vo vláde a programové priority do najbližších parlamentných volieb a predstavila nových podpredsedov strany. Na sneme bolo prítomných 151 delegátov.

Otvorené dvere pre SMK

Mimoparlamentná SMK môže ešte stále ísť do nadchádzajúcich parlamentných volieb na kandidátke Mosta-Híd. V sobotu to uviedol predseda Mosta-Híd Béla Bugár s tým, že kým nie je uzavretá kandidátka, dá sa o tom rokovať. "Ak by sa SMK rozhodlo, že to skúsi, budeme radi. Na začiatku sme im dokonca ponúkli polovicu kandidátky, v súčasti by to bolo menej. Ale stále je táto možnosť. Kým nemáme uzavretú kandidátku, nič nie je dané a sme ochotní rokovať ďalej," uviedol.

VIDEO Most-Híd zvolal po
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kandidátku podľa Bugárových slov strana uzavrie asi dva týždne pred odovzdaním kandidačných listín. Dovtedy je pripravená rokovať aj s ďalšími stranami. Za dôležité v súčasnosti považuje, že rokovania s SMK boli korektné a strany na seba neútočia.

Zakladania nových menšinových strán sa líder Mosta-Híd neobáva. "Dá sa zložiť aj ďalších desať maďarských strán. Tí, ktorí sú nespokojní a odídu, založia stranu. Tí, ktorí prípadne slúžia iným záujmom, založia stranu," uviedol. V tejto súvislosti naznačil, že za novovznikajúcim hnutím Összefogás-Spolupatričnosť je podnikateľ Oszkár Világi, ktorého niektoré médiá spájali s Mostom-Híd. Bugár však odmieta, že by to bola pravda.

Viac o téme: SnemPodpredsedoviaMost-HídPeter KrajňákAttila Agócs
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu