Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

EXKLUZÍVNE VIDEO Koalícia PS/SPOLU rozbehla predvolebnú kampaň: Beblavý s Trubanom sa rozhádali!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Po letnom oddychu už viaceré politické strany rozbehli predvolebnú kampaň. Výnimkou nie je ani koalícia PS/SPOLU. Topky majú exkluzívne k dispozícii prvé kampaňové video. Hlavnými aktérmi sú lídri Michal Truban a Miroslav Beblavý, ktorí si v aute vyčítajú všetko možné. Poriadne sa pohádali!

Ale iba vo videu. Predvolebná kampaň sa pomaly začína, bilboardy sú takmer na každom kroku a strany sa začínajú zviditeľnovať. Jednou z prvých je koalícia Progresívne Slovensko a Spolu - občianska demokracia. V prvom videu v rámci predvolebnej kampane pokračujú vo svojej filozofii spájania sa a poukázali aj na rozhádanú opozíciu. Na začiatku videa si však poriadne skočili do vlasov! 

Ty si čo dokázal?

„Šak ty nemáš žiadne skúsenosti, preboha!“ kričí Beblavý. „Stokrát lepšie ako zmeniť tri strany,“ oponuje Truban. Beblavý bol v minulosti členom strán SDKÚ a #Sieť „Čo? Ale ja som v tých stranách niečo dokázal, ty si čo dokázal?“ V hádke pokračujú ďalej. 

EXKLUZÍVNE VIDEO Koalícia PS/SPOLU rozbehla predvolebnú kampaň

Narážajú aj na spory medzi stranami súčasnej opozície. „Pozrite, akí ste maličkí, nemáte ani päť percent. My to vyhráme,“ hovorí Truban. „Z teba nič nebude, ty skončís, ste o ničom, nemáte nápady, len škandály.“ Po výmene názorov ich z auta vyhodia ich vlastné verzie. V závere videa znie slogan celej ich kampane, že dôležité je zahodiť egá „za Slovensko“ a spolupracovať. Video už zverejnili aj oficiálne. 

Dôležité je sa spájať

Koalícia PS/SPOLU sa snaží od začiatku presadiť nový typ politiky. Mnohí ich za rozdeľovanie na starých a nových politikov odsúdili, keďže Miroslav Beblavý pôsobí na slovenskej politickej scéne už niekoľko rokov. Strany však uviedli, že narážajú najmä na spôsob zmýšľania. Okrem vytvorenia spoločnej koalície sa nedávno spojili v rámci predvolebnej spolupráce aj so stranou Alojza Hlinu KDH. 

EXKLUZÍVNE VIDEO Koalícia PS/SPOLU
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

V hre je ešte stále spolupráva so stranou Za ľudí Andreja Kisku. Zatiaľ však došlo len k pár neformálnym rokovaniam a stretnutiam. Možnosť trojkoalícii je zatiaľ v nedohľadne. Z radov progresívcov pochádza súčasná prezidentka Zuzana Čaputová a strana podporovala aj Matúša Valla, ktorý v komunálnych voľbách zvíťazil. 

Na začiatku sa preferencie progresívcov pohybovali okolo piatich percent a preferencie Spolu okolo troch percent. V súčasnosti sú stabilne na druhom mieste s takmer pätnástimi percentami. Koalícii však ubrala preferencie tzv. drogová aféra Michala Trubana. Užívanie drog najprv zapieral, no neskôr sa vo videu priznal, že v minulosti užíval marihuanu a vyskúšal aj LSD. 

Viac o téme: Miroslav BeblavýMichal TrubanPS/SPOLU
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu