Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

MIMORIADNE Minister Gál vyzval Jankovskú na rezignáciu za Threemu s Kočnerom

Gábor Gál, Marian Kočner a Monika Jankovská Zobraziť galériu (2)
Gábor Gál, Marian Kočner a Monika Jankovská (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Martin Baumann, Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Gábor Gál podľa informácií agentúry SITA požaduje od Moniky Jankovskej, aby sa sama vzdala funkcie štátnej tajomníčky. Minister navyše prehodnocuje svoje ďalšie kroky v tomto prípade. Gál môže napríklad podať návrh na jej odvolanie, rozhodnúť o tom však musí vláda.

Štátnej tajomníčke Monike Jankovskej ešte vo štvrtok 22. augusta podvečer zadržali policajti mobilný telefón v súvislosti s možnou komunikáciou s Marianom Kočnerom pomocou aplikácie Threema. Jankovská následne odcestovala na plánovanú dovolenku a zatiaľ nereagovala na to, či odíde zo svojho postu dobrovoľne.

Monika Jankovská
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR – Martin Baumann)

Okrem Jankovskej vzali policajti mobilné telefóny aj viacerým sudcom či prokurátorom. Denník N priniesol informáciu, že ide o prokurátora Bystríka Paloviča, sudkyne Zuzanu Maruniakovú, Miriam Repákovú, ako aj krajskú sudkyňu Andreu Haitovú, ktorá je Jankovskej sestra. K odchodu Jankovskú vyzvala aj prezidentka Zuzana Čaputová, zotrvanie vo funkcii by mala prehodnotiť aj podľa premiéra Petra Pellegriniho. 

 

Viac o téme: Most-HídGábor Gál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu