Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Podľa Danka majú Slovensko a Bielorusko veľký potenciál pre spoluprácu

Stretnutie Andreja Danka a Alexandra Lukašenka Zobraziť galériu (3)
Stretnutie Andreja Danka a Alexandra Lukašenka (Zdroj: TASR/ FOTO – Kancelária predsedu NR SR)

BRATISLAVA - Slovensko a Bielorusko majú veľký potenciál pre spoluprácu. Uviedol to predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) po stretnutí s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom.

"Hovorili sme aj o možnosti kooperácie v oblasti vzdelávania, uznávania diplomov, o možnostiach ekonomickej spolupráce. Najviac sme sa venovali rizikám modernej digitálnej doby," zhrnul Danko. V súvislosti s digitálnym priestorom zdôrazňuje potrebu ochrany detí.

Stretnutie Andreja Danka a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/ FOTO – Kancelária predsedu NR SR)

"Ako európsky štát si uvedomujeme riziká, ktoré vychádzajú z digitálneho priestoru, z facebooku, youtube. Aké je nebezpečné, keď tieto médiá ovplyvňujú politiku. Aké je nebezpečné, keď je obrovské množstvo politických strán," doplnil Danko. Šéf parlamentu pozval bieloruskú delegáciu na oslavy 75. výročia Slovenského národného povstania. "Sme si blízke národy. Máme veľký potenciál v spolupráci," povedal.

Stretnutie Andreja Danka a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/ FOTO – Kancelária predsedu NR SR)

Lukašenko na stretnutí uviedol, že podporuje silnú Európsku úniu, ktorú považuje za jedinečný priestor, kde môžu slovanské národy reálne presadiť svoje záujmy. Danko v tejto súvislosti poznamenal, že slovanské národy patria v Európe k tým menším, a preto by mali užšie spolupracovať.

Viac o téme: SpoluprácaAndrej DankoBieloruskoAlexander Lukašenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu