Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Do rozpočtu pre zdravotníctvo na budúci rok pribudne 55 miliónov eur, povedala Kalavská

Andrea Kalavská
Andrea Kalavská (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) našla v spolupráci s ministerstvom financií pre svoj rezort do budúceho roka o 55 miliónov eur viac. Informovala o tom v pondelok po rokovaní Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo, ktorý neprijal návrh štátneho rozpočtu.

Ministerka trvá na tom, že budúci rok bude v jej rezorte dostatok financií. "Dohodli sme sa na zvýšení o 55 miliónov eur, ktoré sa pripočítajú k súčasnému rozpočtu. Hľadáme alternatívy, aby aj ministerstvo zdravotníctva, aj poslanci, a tiež ministerstvo financií boli spokojní," priblížila. Podľa jej slov sa pri vyjednávaní s rezortom financií prijalo kompromisné riešenie.

"Pri vypustení štyroch percent za poistenca štátu sa dáva do zákona o poisťovníctve slovné ubezpečenie, že Ministerstvo financií SR vždy vykryje adekvátne náklady, ktoré si bude v danom roku vyžadovať ministerstvo zdravotníctva. Tiež je tu klauzula, že ak počas roka vznikne problém s peniazmi, tak je MF pripravené dofinancovať nás," rozmenila šéfka rezortu na drobné s tým, že za takýmto návrhom si stojí. 

Viac o téme: ZdravotníctvoSlovenskoSmer-SDAndrea Kalavská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu