Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poslanec Blaha sa opäť obul do Radičovej, tá reaguje: Je to obyčajné ohováranie

Iveta Radičová Zobraziť galériu (3)
Iveta Radičová (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Profesúra Ivety Radičovej je podľa poslanca NR SR za Smer-SD Ľuboša Blahu pre školstvo omnoho väčší problém ako rigorózna práca Andreja Danka, pretože ten v akademickom prostredí nepôsobí.

Ako dnes povedal Blaha, osobne ho oveľa viac ako Dankova rigorózna práca zaujíma to, ako sa dostala k titulu profesor Iveta Radičová, ktorá nenapísala žiadnu významnejšiu monografiu, pričom má byť ako profesorka výkladnou skriňou slovenskej vedy.

Podľa Blahu nie je nič smiešnejšie, ako keď Lucia Nicholsonová, ktorá ledva zmaturovala, niekomu vyčíta rigoróznu prácu. „Otázka je, či Nicholsonová vôbec vie, čo je to rigorózna práca. Ak opozícia vybrala túto osobu, aby komunikovala na tému rigoróznej práce, považujem to za výsmech parlamentu,“ vyhlásil Blaha.

Ľuboš Blaha
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Poslanci Národnej rady SR neschválili program rokovania mimoriadnej schôdze. V rokovacej sále bolo 139 poslancov, z ktorých za program rokovania hlasovalo 64 zákonodarcov. Za schválenie programu hlasovali opozičné strany SaS, OĽaNO, Sme rodina, ĽSNS a väčšina nezaradených poslancov. Proti boli poslanecké kluby Smer-SD a SNS. Väčšina poslancov za Most-Híd sa zdržala, dvaja boli proti. Proti schváleniu programu bola aj trojica nezaradených poslancov Peter Marček, Martina Šimkovičová a Rastislav Holúbek. Jediným bodom programu mal byť návrh na odvolanie predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS).

Radičová sa bráni

Podľa Ivety Radičovej má vyjadrenie Blahu všetky znaky ohovárania. Na svojom facebookovom profile zverejnila vyjadrenie a aj fotografie ako dôkaz, že poslanec nehovorí pravdu. 

Iveta Radičová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Iveta Radičová)

Viac o téme: Iveta RadičováAndrej DankoĽuboš BlahaRigorózna práca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu