Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Robert Fico sa vyjadril k rozhodnutiu Maďariča skončiť v Smere

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Predstaviteľov strany Smer-SD rozhodnutie poslanca Mareka Maďariča odísť zo Smeru-SD a z koalície neprekvapuje. Na tlačovej konferencii to vyhlásil líder Smeru-SD Robert Fico.

"On už dávno odišiel a teraz urobil iba formálny akt. Vzdal sa funkcie ministra kultúry a podpredsedu strany a v mnohých prípadoch buď nehlasoval s vládnou koalíciou, alebo hlasoval inak. Čakali sme, že tento formálny krok príde. Nemá to však žiaden vplyv na fungovanie koalície, keďže hlasovania Mareka Maďariča spočívali v tom, že buď nebol na hlasovaní, respektíve hlasoval inak," povedal Fico, ktorý Maďaričovi poďakoval za spoluprácu a zaželal mu všetko najlepšie.

Maďarič vo štvrtok informoval, že odchádza zo Smeru-SD aj z vládnej koalície. V parlamente bude pôsobiť ako nezávislý poslanec. Informoval o tom jeho poslanecký asistent Jozef Bednár. Strana Smer-SD bude mať po Maďaričovom odchode v poslaneckom klube 48 členov, SNS 15 a Most-Híd 13. Trojkoalícia sa tak bude opierať o tesnú väčšinu 76 hlasov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu