Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Danko navštívi Lotyšsko, nesie tam Dobšinského rozprávky

(Zdroj: SITA/Viktor Zamborský)

BRATISLAVA - Rokovanie s prezidentom Lotyšskej republiky Raimondsom Vejonisom, ako aj predsedníčkou parlamentu Inarou Murniece - aj toto čaká šéfa Národnej rady SR Andreja Danka počas pracovnej návštevy Lotyšska, na ktorú odlieta v pondelok 11. júna.

Súčasťou cesty je i slávnostné odovzdanie knižného daru Slovenskej republiky pre Lotyšskú národnú knižnicu, a to špeciálnej edície Prostonárodných slovenských rozprávok od Pavla Dobšinského. Na Slovensku vyšlo z tejto edície iba 500 kusov.

"Chcem Lotyšskej národnej knižnici venovať dielo, ktoré je slovenským národným kultúrnym dedičstvom, pretože odráža stáročné skúsenosti našich predkov a zároveň zrkadlí život slovenského ľudu," vysvetlil Danko.

Parlamentnú delegáciu čaká aj podpis Memoranda o porozumení medzi Národným ústavom detským chorôb v Bratislave a Detskou univerzitnou nemocnicou v Rige. V memorande si obe strany dohodnú spoluprácu v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti, ako aj podmienky o zabezpečení cirkulácie lekárov vedecko-výskumnej činnosti.

Viac o téme: LotyšskoAndrej DankoPavol Dobšinský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu