Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Špecializovaný trestný súd bude znovu konať v prípade poslanca Mizíka, už má uznesenie z NS SR

Stanislav Mizík
Stanislav Mizík (Zdroj: FOTO TASR - Andrej Galica)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd bude na príkaz Najvyššieho súdu SR opäť konať v prípade obžalovaného poslanca Národnej rady SR Stanislava Mizíka.

"Spis aj s uznesením Najvyššieho súdu SR už Špecializovaný trestný súd pracovisko Banská Bystrica dostal. Termín pojednávania zatiaľ vytýčený nie je," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Pôvodne sudca ŠTS vo februári obžalobu na poslanca odmietol a vrátil prokurátorovi s odôvodnením, že zistil závažné procesné chyby, najmä porušenie práva na obhajobu. Ako však v pondelok informovala TV Markíza, Najvyšší súd SR sa postavil na stranu prokurátora a Špeciálnemu trestnému súdu prikázal, aby sa obžalobou opäť zaoberal.

Úrad špeciálnej prokuratúry poslanca obžaloval pre zločin výroby extrémistických materiálov, zločin rozširovania extrémistických materiálov a prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Poslanec 10. januára 2017 na sociálnej sieti napadol zoznam osobností ocenených prezidentom Andrejom Kiskom, prekážal mu okrem iného ich židovský pôvod. Podľa poslanca prezident Kiska sa buď zbláznil, alebo vedome degraduje slovenské vyznamenania. Udeľovanie štátnych vyznamenaní Kiskom otočilo zdravý rozum hore nohami, napísal ďalej. Negatívne komentoval udelenie vyznamenania aj Michalovi Kaščákovi, ktorý je podľa vyjadrení Stanislava Mizíka organizátor zvráteného festivalu Pohoda. Na adresu spisovateľky Daniely Šilanovej napísal, že bola fanatička do cigánskych zvykov.

Viac o téme: Súd Stanislav Mizík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu